We doen dit samen met onze ecologen, producenten van natuurlijke materialen en bouwpartners. Die zijn net zo gedreven als wij om ervoor te zorgen dat planten en dieren niet uitsterven maar zich kunnen blijven aanpassen aan veranderde omstandigheden. Want dat is van levensbelang voor de mens en al het leven op aarde.
Wij noemen dit ecologische esthetiek. De schoonheid zit in de functionele kwaliteit, vergelijkbaar met een blad in de natuur. De steel, nerven en bladschijf dienen elk een doel. Elk essentieel onderdeel is zichtbaar. Dit geeft inzicht in de slimme manier waarop de natuur werkt. Dit geldt ook voor onze gebouwen. Ze tonen de intrinsieke betekenis van de gebruikte materialen. Dat helpt ons de natuur meer te waarderen en ermee samen te werken.
Schoonheid is meer dan alleen ‘mooi zijn’. Het heeft ook invloed op de levensduur van een gebouw. Als mensen ervan houden blijft het bestaan. Dat maakt zo’n gebouw zeer duurzaam.
Charles Darwin ontdekte dit fenomeen in de natuur, waar het voortbestaan van soorten ook afhankelijk is van schoonheid. Daarop worden de partners uitgekozen. Wij passen die kennis toe op woningen en gebouwen. Ze weerspiegelen de schoonheid van het ecosysteem.
Een Living Building bestaat bij de gratie van haar omgeving en gebruikers. Een goed begrip van deze twee elementen is daarom essentieel. We brengen de omgeving in kaart en alle kansen die dit ons biedt. Door ons collaboratief werkmodel verzekeren we ons van het juiste vertrekpunt in onze ontwerpopgave, als het gaat om de wensen en behoeften van de gebruikers.
We organiseren een creatieve workshop, een kick-off meeting waarin we samen met opdrachtgevers alle ingrediënten voor het ontwerp vinden. Kumiki faciliteert het participatieve maakproces en behartigt de belangen van de opdrachtgever en waarborgt dat het project binnen Kumiki’s visie wordt ontwikkeld.
We nemen je graag mee in onze wereld en geven je een kijkje achter de schermen van regeneratieve architectuur, bijzondere technieken en onze favoriete materialen.